Selecteer een pagina
Home » Blog » Commitment » Moet ik bij iedere training van mijn kind aanwezig zijn?

Moet ik bij iedere training van mijn kind aanwezig zijn?

door | 12 jun, 2021 | Commitment

Wanneer je kind een, groter dan gemiddeld, talent voor sport heeft zal het vaker gaan trainen. Klinkt heel logisch, want wanneer je de ambitie hebt om beter te willen worden zal je hiervoor vaak ook meer moeten trainen.
Van jou als ouder wordt dan verwacht dat jij je kind daarin faciliteert. Dat jij ervoor zorgt dat je kind bij iedere training aanwezig is. Wat voornamelijk betekent dat je je kind zult gaan brengen en halen naar en van de training.

En dan, wat doe jij tijdens die trainingsuren? Misschien worstel je wel met de vraag of je misschien bij iedere training aanwezig moet zijn. En die worsteling is eerlijk gezegd helemaal niet gek. Want wat is daarin namelijk het meest in het belang van jouw kind? En is die optie daarnaast voor jou als ouder dan ook nog nog eens haalbaar?

Als ouder wil je er altijd kunnen zijn voor je kind wanneer dat nodig is. Het te allen tijde beschermen. De vraag is alleen of je dat doet door zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij trainingen. Een reden, dat je vaak aanwezig wilt zijn, kan zomaar zijn dat jij als ouder het niet altijd eens bent met de keuzes of benadering van een trainer en/of coach richting jouw kind. Misschien wil je de trainingen juist volgen, zodat je daarna met je kind nog kan napraten over datgene wat jij hebt zien gebeuren. Of vind je het zelfs lastig om je kind zo vaak achter te laten zonder dat je weet wat er gebeurt. De tijd die jullie met elkaar hebben, wordt immers door al die trainingsuren ook een stuk minder.

Allemaal superbegrijpelijke redenen, maar wat moet je nou doen? Je wilt tenslotte je kind vertrouwen geven in zichzelf. En jij weet het beste waarin jouw kind (nog) geen vertrouwen heeft.

Je helpt hem of haar dan ook het beste door dat vertrouwen te gaan geven. Ook al zijn het dingen waar hij/zij nog moeite mee heeft. Wat je hierin kan helpen is een stapje terug te doen en jezelf deze twee vragen te stellen:

  1. Wat is de reden dat ik aanwezig wil zijn bij de training?
  2. En voor wie is dat belangrijk?
  • Voor mijn kind?
  • Voor mezelf?

Ben bij het beantwoorden hiervan eerlijk, maar zeker niet veroordelend naar jezelf. Je actie komt immers vanuit de liefde voor je kind. Jij gunt je kind het allerbeste.

Natuurlijk is bovenstaande niet van de een op de andere dag ineens supermakkelijk te realiseren en zeker niet altijd even eenvoudig. Als ouder word je dit proces ingezogen en dan moet je mee met de snelheid die daarbij hoort. Je zult de mindset van een topsportouder moeten gaan creëren om hier op de juiste manier mee om te gaan. Wellicht heb je hier al wat ervaring mee of misschien ben je hierin nog zoekende. Hopelijk helpt dit blog je dan een beetje op weg.

Ben jij bij iedere training van je kind aanwezig? Of misschien juist niet? Inspireer andere topsportouders met jouw ervaringen door hieronder jouw overwegingen te laten weten.

Met stralende groet,
Esther

 

NB: Het kan zijn dat het bij jouw kind helemaal niet mogelijk is om mee te kijken tijdens trainingen. Bijvoorbeeld, omdat dit algemene afspraken zijn. Echter, kan je als ouder dan toch worstelen met een soortgelijk dilemma. Wil je hier eens over van gedachte wisselen, neem dan contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

TOPSPORT en COMMITMENT

TOPSPORT en COMMITMENT

TOPSPORT en COMMITMENT
Twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Datgene waar jij je aan committeert bepaalt namelijk het resultaat dat je behaalt. Zowel op de lange als op de korte termijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin