Selecteer een pagina
Home » Blog » Commitment » TOPSPORT en COMMITMENT

TOPSPORT en COMMITMENT

door | 29 okt, 2020 | Commitment

Twee woorden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
.
Datgene waar jouw zoon of dochter zich aan committeert bepaalt namelijk mede zijn of haar prestatie. Zowel de prestaties op de lange als op de korte termijn.
.
Echter, zijn deze prestaties ook afhankelijk van het commitment van jou als ouder en de andere gezinsleden. Deze commitments hoeven niet allemaal gelijk te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een van de ouders zich committeert aan een het behouden van een stabiele gezinssituatie en zorgen dat jullie kind zich ‘overeind’ houdt gedurende zijn of haar topsportcarrière. Zowel fysiek als mentaal. Terwijl de andere ouder zich met name committeert aan het feit dat de logistiek koste wat het kost geregeld moet zijn.
Weet in ieder geval dat wat dat commitment ook is wat jij als ouder of een ander gezinslid hebt/heeft, helemaal ok is. Zelfs als dat (in jouw ogen) niet aansluit bij een topsportcarrière, hoeft dit geen belemmering te zijn.
.
Een eerste stap is dan ook dat je met elkaar onderzoekt WAARAAN ieder zich wil committeren. Hierdoor ontstaan er geen verkeerde/valse verwachtingen en kan je je richten op wat er binnen jullie gezin wél mogelijk is.
Denk er dan wel aan dat wat jij definieert als commitment, voor een ander misschien helemaal niet zo geldt.
.
Een voorbeeld: Wanneer je kind 4x per week ruim 100 km verderop wil trainen en jij als ouder bent niet bereid dat stuk keer op keer te rijden dan ontstaat er een probleem. Onderzoek dan waar je wél toe bereid bent. Waar kan jij je (of misschien wel de andere ouder) op toeleggen? Ben je wellicht bereid om te verhuizen, zodat je zoon of dochter zelf naar de training kan gaan? Laat je je kind intern gaan of inwonen bij een gastgezin? Of kies je ervoor een trainingslocatie dichter bij huis zoeken?
.
Wil jij hieronder delen:
  1. Wat jouw definitie van commitment is?
  2. Waaraan ben jij, als ouder, gecommitteerd als het gaat over de topsportcarrière van je zoon of dochter?

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

Moet ik bij iedere training van mijn kind aanwezig zijn?

Moet ik bij iedere training van mijn kind aanwezig zijn?

Als ouder wil je er altijd kunnen zijn voor je kind wanneer dat nodig is. Het te allen tijde beschermen. De vraag is alleen of je dat doet door zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij trainingen. Een reden, dat je vaak aanwezig wilt zijn, kan zomaar zijn dat jij als ouder het niet altijd eens bent met de keuzes of benadering van een trainer en/of coach richting jouw kind. Misschien wil je de trainingen juist volgen, zodat je daarna met je kind nog kan napraten over datgene wat jij hebt zien gebeuren.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin