Selecteer een pagina
Home » Blog » Context » Blinde vlek

Blinde vlek

door | 24 nov, 2022 | Context

Wat gebeurt er als je dit zo blijft doen? Vroeg ik haar.

“Dan hoop ik dat ik deze strakke logistiek nog 4 jaar volhoud, maar de kans dat ik het niet red en in een burnout terechtkom, is ook aanwezig.” Was haar reactie.

Afgelopen week sprak ik met een topsportouder die al jaren volgens een goed georganiseerde en vaste structuur haar zoons faciliteerde in de topsport. Haar dagen volledig afgestemd op trainingen en wedstrijden, ervoor zorgend dat topsport bedrijven voor haar beide zoons mogelijk gemaakt wordt.

“Ze vergat alleen zichzelf in dit verhaal.”

Ze kwam bij me, omdat ze op zoek was naar “een handvat om de balans tussen thuis, werk en sportouder voor elkaar te krijgen”. Een enorm krachtige vrouw die alles in het werk stelt om haar zoons de mogelijkheid te geven hun dromen achterna te gaan. Ze vergat alleen zichzelf in dit verhaal. En realiseerde zich dat ze langzaam maar zeker uitgeput raakte.

Ze was simpelweg op zoek naar meer tijd voor zichzelf, zodat ze de komende vier jaar niet meer hoefde te zien als: Overleven. En zocht “een tip om veel sneller uit die rat race te komen”, zoals ze het zelf omschreef.

Wat ze zelf op dat moment nog niet wist, was dat het antwoord hierop, gewoon in haarzelf verstopt zat 😃.

In ons gesprek vroeg ik haar een paar keer waarom ze deed wat ze deed. En ze begon me uit te leggen hoe het voor haar in haar leven werkte. En ineens zag ze het en zei:

“Het stukje pleasen. Oh, ik hoor het mezelf gewoon zeggen!!”

Het pleasen van anderen was waarmee ze zichzelf een enorme druk oplegde. Ze dacht dat zij alle problemen, die zich voor deden, als enige op moest en kon lossen. Nooit vroeg ze om hulp of zei ze nee.

En nu hoor ik je denken; “Dat ze dat niet zag, zeg. Of; Hoe moeilijk kan het zijn.”

Blijf vooral doorlezen wanneer je hier iets van waarde uit wilt halen. Want ook JIJ hebt blinde vlekken die voor anderen juist overduidelijk aanwezig zijn. Ze heten niet voor niets blinde vlekken 😉.

Binnen het gebied van alle kennis die er in onszelf aanwezig is, kan je drie gebieden onderscheiden:

  1. Weten wat je weet
   Ik weet dat ik Nederlands spreek. En ik weet hoe ik auto moet rijden.
  2. Weten wat je niet weet
   Ik weet dat ik geen Japans spreek. En ik weet dat ik niet weet hoe ik een open hart operatie moet doen.
  3. Niet weten wat je niet weet
   Ik weet niet, wat ik niet weet (ook wel blinde vlekken genoemd).

En bij deze laatste liggen jouw antwoorden. Want als je niet weet, wat je niet weet. Ja, lees dat nog eens terug. Als je niet weet wat je niet weet, dan wordt het verdomd moeilijk om een oplossing te vinden.

Hoe het afgelopen is met deze moeder? Zij ging haar buurman vragen om haar wat vaker te ondersteunen tot haar zoon zelf auto kon rijden. Hij had haar tenslotte eerder geholpen en het ook nog eens heel leuk gevonden 😃.

Ben jij, net als deze moeder, ook bereid eerlijk naar jezelf en jouw leven als topsportouder te kijken om erachter te komen wat je niet weet, wat je niet weet? Stuur me dan een bericht via dm of 06-40883780.

Ik sta voor een wereld in de topsport die voor iedereen werkt. En die begint bij JOU als ouder van een talentvol kind in de sport!

En tips…daar doe ik dus niet echt aan.

Met stralende groet,

Esther
Creating a world that works for everyone in topsports

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin