Selecteer een pagina
Home » Blog » Context » Wat is jouw context?

Wat is jouw context?

door | 10 feb, 2021 | Context

“We zijn lekker bezig en hebben genoeg te doen.”

“Door Corona, kunnen we niet zoveel. En daarbij, mogen we blij zijn dat we het hoofd boven water kunnen houden.”

Twee uitspraken die ik de afgelopen tijd al vaker heb gehoord van ondernemers. En ja, ik snap maar al te goed waarom ondernemers dit zeggen. Het zit namelijk in de natuur van de mens om vooral niet teveel te veranderen. Te blijven reageren en acteren vanuit datgene wat je hebt. Hiermee creëer je een context (een eigen ‘waarheid’) om jezelf aan vast te kunnen houden. Noem het een soort van zelf beschermingsmechanisme dat zich onbewust activeert. En dat is veilig en bekend.

Maar, welke invloed heeft deze gedachte op de resultaten binnen jouw bedrijf? Wanneer je de context creëert: Dat je lekker bezig bent. En maar net in staat bent je hoofd boven water te houden. Precies!

Deze gedachte beperkt je in het zien van mogelijkheden waardoor je komt op de plek waar jij en jouw bedrijf zich zouden kunnen bevinden. De impact hierop is dan ook groot en heeft daardoor ook direct invloed op de resultaten van je bedrijf. Er wordt namelijk een context gecreëerd, waarin er geen groeimogelijkheden zijn. Ze worden volledig afgezwakt door de context waarin je je bevindt. Met als gevolg…dat er NIETS kan veranderen…

Kan je zien hoe belangrijk het is dat jij als ondernemer een shift maakt in deze context? En dat daardoor het daadwerkelijk gewenste resultaat wel of sneller bereikt kan worden?

Deze verschuiving kan echter alleen ontstaan doordat je je afvraagt of de waarheid (context) die je jezelf ‘vertelt’ ook de echte waarheid is of iets wat je er zelf van hebt gemaakt (om welke reden dan ook). Het vergt moed en de bereidheid om kritisch naar jou en je bedrijf te kijken, zodat je bewuste keuzes kunt maken op basis van de feiten die er liggen. Wat zich vervolgens zal uiten in het resultaat waarop jij bereid bent jezelf toe te leggen.

Welke context wil JIJ creëren?
Zie het gewoon eens voor je: jouw bedrijf groeiend en effectiever. Wat moet je daarvoor doen of juist laten om deze weg volledig open te houden? Wat heb je daar voor over? Wanneer dat duidelijk is, ligt de weg volledig vrij.

En denk je eens in welke mogelijkheden er dan nog allemaal meer kunnen ontstaan.

Ik ben klaar om samen met jou een stevige context te creëren, jij ook?
Met stralende groet,

Esther Peijnenburg
06-40883780
esther@verborgenster.nl

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin