Liefde, passie en aandacht

Over mij

Zeven jaar was ik pas, toen ik mijn eerste liefde ontdekte…Volleybal! Al die tijd was ik braaf meegegaan naar het voetbalveld: mijn broer speelde iedere week een wedstrijd en mijn ouders en ik waren daar altijd bij.

Niet al te blij, als ik terugdenk aan sommige momenten uit mijn jeugd. Mijn oudere broer wist met zijn sportprestaties altijd de aandacht naar zich toe te trekken, zelfs als het me eindelijk even gelukt was aan het woord te zijn. Niet met opzet, maar het gebeurde wel. Geen wonder dat ik altijd zocht naar de goedkeuring van mijn ouders. Keurig haalde ik mijn zwemdiploma’s en ging op ballet. Maar beiden konden me niet boeien…

Tot ik in aanraking kwam met volleybal! Ik was gek op het spel-element, de teamplay en competitie. En ik was er nog goed in ook. Vanaf dat moment was ik altijd blij bezig met de bal en… waren mijn ouders ook bij al mijn wedstrijden! Ze gingen overal mee naar toe en vertelden hoe trots ze op me waren.

Toen ik een paar jaar later in allerlei selecties mocht gaan trainen, voelde ik me vereerd en droomde ik van deelname aan het Oranje team. Vanaf die tijd draaide alles om school en volleybal.

Helaas, na de nodige jaren daar alles voor opgegeven te hebben, kwam er een moment dat ik niet door de selecties kwam. Niet alleen was ik teleurgesteld, het werd nog pijnlijker toen mijn eigen broer wel mijn droom ging leven. Niet ik, maar hij redde het naar de landelijke top. Ik werd dubbel geconfronteerd met een droom die voor mij nooit uitkwam.

Volg mij op Social Media:

Mijn liefde voor sport bleef. En al snel realiseerde ik me dat het over zoveel meer ging dan uitsluitend mijn liefde voor sport. Door deze ervaring had ik geleerd wat doorzettingsvermogen en wilskracht is. Hoe je je als teamplayer beter af kunt stemmen op wat er nodig is. Waarbij je tegelijkertijd het beste uit jezelf haalt door het stellen van doelen en het nemen van je verantwoordelijkheid daarin. Dat je door dit alles een krachtigere mindset creëert die zorgt voor meer focus, zodat je met deze inzichten in staat bent om te groeien als mens. Met als uiteindelijke doel: goed in je vel zitten!

Achteraf gezien ben ik dan ook heel erg dankbaar voor mijn ervaring in en ambitie voor topsport. Zeker ook nu, als moeder van 3 kinderen, kan ik deze ervaring goed inzetten. Hoewel alledrie mijn kinderen geen ambitie voor topsport hebben, maakt dat me als ouder zeker niet minder trots en gun ik hen het allerbeste in hun leven. Ik moedig hen dan ook aan dat ze voor zichzelf altijd gaan voor GOUD en geen genoegen nemen met minder! Dat ze dát leven creëren waarmee ze gelukkig zijn. En ik mag hen als ouder daarin begeleiden met behulp van mijn eigen levenslessen uit deze waardevolle periode.

Heb jij een zoon en/of dochter die een enorme liefde, passie en aandacht heeft voor de sport en daarvoor alles opzij zet? Dan gun jij ze vast ook de allerbeste ervaringen tijdens deze prachtige topsportreis! Ik help jou, vanuit eigen ervaring, de mindset van een topsportouder te creëren die nodig is om tijdens dit proces te gaan voor GOUD.

Met stralende groet,

Esther Peijnenburg
Dé coach voor topsportouders

Hoe klanten mij ervaren

Ik heb Esther meegemaakt als een warm, open persoon die altijd het kind voorop zet en vanuit dat perspectief kijkt.

Ze stelt hiervoor de juiste vragen en zet je aan het denken.

Fijn om met iemand als Esther hierover te kunnen praten en fijn dat zij je een spiegel voorhoudt.

Het heeft mijn zoontje en mijzelf veel meer rust gegeven en het heeft me geleerd meer te genieten van het “kind zijn”.

Moeder

Samen met mij werken aan je topsportouder-mindset?

Ga voor GOUD!