Selecteer een pagina
Home » Blog » Prestatie » Hoe 30 minuten hardlopen je mind, body en business versterkt

Hoe 30 minuten hardlopen je mind, body en business versterkt

door | 27 apr, 2021 | Prestatie

Prestatie en door blijven gaan in de uiterste stand, de rest is niet goed genoeg. Al mijn hele leven is het mijn kracht en tevens mijn valkuil. Door prestatie in mijn leven steeds als doel te stellen heb ik mezelf geleerd om van 0 tot 100 te gaan in a split second. No matter what. Altijd dwars door de weerstand heen. Mezelf daarin tot het uiterste drijvend en mijn doelen te bereiken. Alles minder is niet goed genoeg.

Nooit vroeg ik mezelf of ik die prestatie ook op een andere, zachtere of zelfs effectievere manier kon bereiken. Er was maar één manier. Gewoon volle bak gas geven. Zelfs in de bochten. De nodige keren vloog ik er dan ook uit. Om vervolgens mezelf te veroordelen dat ik niet hard genoeg mijn best had gedaan. Om vervolgens vanuit dezelfde mindset weer aan de start te verschijnen. Dit keer mezelf overtuigend nóg harder te trappen op het gaspedaal.

 

“Nooit vroeg ik mezelf of ik die prestatie ook op een andere, zachtere of zelfs effectievere manier kon bereiken.”

 

Zo ook weer een poosje geleden. Een periode waarin alles tegelijk kwam. Ik overzag de bochten (hobbels) niet en bleef maar op het gaspedaal trappen. Het doel moest tenslotte bereikt, koste wat het kost. Alleen dit keer vloog ik álle keren uit de bocht. Zowel privé als zakelijk. En steeds weer stapte ik in om er vol gas in te gaan en er dan de eerstvolgende bocht weer net zo hard uit te vliegen. Bijsturen of afstemmen op wat écht nodig was om mijn doelen te bereiken deed ik niet. Ik raakte total loss.

 

Inzichten

Mijn mooiste ingevingen en leerpunten komen altijd aan de oppervlakte door middel van metaforen en inzichten tijdens het hardlopen. Op de een of andere manier is dat mijn raadgever. En vandaag was dat in de vorm van een grote modderpoel midden op mijn pad. Simpel, ik koos ervoor hier omheen te gaan. Hoe eenvoudig is het. Gewoon even van de rechte lijn afwijken om vervolgens het pad weer te vervolgen. Nou hoor ik je denken, dat is toch logisch dat je niet dwars door die modderpoel heen gaat. En dat was precies mijn gedachte.

 

 “Mijn mooiste ingevingen en leerpunten komen altijd aan de oppervlakte door middel van metaforen en inzichten tijdens het hardlopen.”

 

Deze modderpoel is de perfecte metafoor voor al het gedoe waar ik mezelf de afgelopen periode doorheen heb gesleept. Steeds maar weer ging ik er dwars doorheen. Loodzwaar en ik kwam er ook nog eens gehavend uit. Iets wat er vervolgens voor zorgde dat ik me er ook nog eens niet prettiger op ging voelen. En dat dan steeds in de hoogste versnelling, zie je het voor je?

 

Keuzes maken en bijsturen

Terwijl ik de modderpoel achter me liet vroeg ik mezelf af of ik verhard zou gaan lopen, door het mulle zand of zou kiezen voor het bospad. Normaliter zou ik altijd gekozen hebben voor het uiterste. Dus het mulle zand. De reden? Mul zand is zwaarder en beter voor het verstevigen van je enkels. Aangevuld met gedachtes die in mijn hoofd voorbijschieten als: “Dan heb je tenminste iets gedaan, je loopt tenslotte maar 30 minuten.” En: “Dan is er niemand die iets van me kan vinden. Al het andere is gewoon voor ‘watjes’.”

 

“Mijn doel was helder; de mogelijkheid blijven behouden om ongeblesseerd te kunnen blijven sporten in plaats van vol gas gaan en niet zeuren.”

 

Maar wat als je lichaam nog niet voldoende gewend is aan 30 minuten uitdagende omstandigheden in het losse zand? Of je enkels nog niet sterk genoeg zijn om steeds door dat mulle zand heen te lopen. In het verleden had ik mezelf ertoe gezet om 30 minuten lang door het losse zand heen te lopen. Vandaag koos ik om te lopen over het bospad. Zacht en verend. Beter voor mijn enkels en knieën en tevens een niet al te grote aanslag op mijn conditie die nog lang niet op peil is. Mijn doel was helder; de mogelijkheid blijven behouden om ongeblesseerd te kunnen blijven sporten in plaats van vol gas gaan en niet zeuren.

Ik realiseer me na deze ochtend des te meer dat doelen niet het meest effectief bereikt worden door steeds vol gas te blijven geven. Dat wist ik al, ik leefde het alleen niet. Juist door het maken van keuzes, aanpassen aan de mogelijkheden en onmogelijkheden en bijsturen doorloop je de meest optimale lijn richting je doel. Het stelt je in staat krachtig zelfleiderschap te creëren.

Dus, wat het versterken van je mind, body en business door 30 minuten hard te lopen, voor mij, te maken heeft met het bovenstaande? Nou, alles dus!

 

 

 

PS: Uiteindelijk moest ik op een bepaald punt alsnog een stuk door het losse zand, wat zonder problemen ging. Kon ik mezelf toch een kleine krachtmeting geven. Tenslotte is jezelf uitdagen soms ook gewoon leuk 😃

 

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin