OUDER INCLUSIVITEIT BINNEN DE (TOP)SPORT!

Daarover gaan de gesprekken die ik steeds weer opnieuw heb met verenigingen, topsportcentra, sportbonden en NOC*NSF.

Afgelopen week was ik daarvoor dan ook op de KNVB-campus en het mooie Papendal. Heel even voelde ik mijn eigen topsport ambities weer oplaaien. Wat een waanzinnig en energiek gevoel leverde dit op!

Evenals de gesprekken waarvoor ik kwam. Hierin werd namelijk bevestigd dat ook de ouders van (top)sporters intensiever betrokken zouden moeten worden. In mijn ogen een ondergeschoven kindje. Ouders zijn namelijk mede verantwoordelijk voor het vormen van hét fundament van hun kind(eren). Onlangs sprak ik mijn eigen ouders, zij die mij jarenlang faciliteerden toen ik de droom en ambities had om de top te behalen in het volleybal. In ons gesprek vertelden ze me dat ze geen idee hadden waar mijn behoeften lagen als kind. En al helemaal niet wat er zich afspeelde binnen in de zaal tijdens trainingen en of wedstrijden. Mijn angsten en onzekerheden waren hen nooit opgevallen. Ze deden daarin het beste wat ze konden doen, voor mij, hun dochter. Als ouder van 3 kinderen ben ik zelf al 16 jaar continu op zoek naar de beste manier hoe ik mijn kinderen kan begeleiden op hun levenspad. Laat staan dat daar in sneltreinvaart ook nog eens topsport bij komt kijken. Omgaan met verwachtingen en eigen behoeften, ga er maar aan staan.

 

Daarom heb ik voor topsport-ouders een platform opgericht. Dit platform is bedoeld voor top-sport-ouders van verschillende sportdisciplines om te ontmoeten, verbinden, delen en leren met en van elkaar. Een platform waarin ze elkaar hulp, advies of een luisterend oor kunnen geven. Daarbij zal hier, aansluitend op bepaalde thema’s, ook content gedeeld worden. Ben je een topsport-ouder meld je dan direct aan via bijgevoegde link. Ken je topsport-ouders wijs hen dan op dit unieke platform en stuur de onderstaande link naar hen door. Samen zorgen we er dan voor dat ook topsportende kinderen vanuit een gezond en stevig fundament tijdens en na de sport, als stabiele personen kunnen functioneren

Je vind het platform hier: https://www.facebook.com/groups/784950362256139

Met stralende groet, Esther