Selecteer een pagina
Home » Blog » Transformatie » Eigenaar of slachtoffer?

Eigenaar of slachtoffer?

door | 24 jun, 2021 | Transformatie

Vandaag 21 jaar geleden…

 

 

Het is 24 juni 2000. Ruim voor de wekker gaat word ik wakker.

De grote dag is aangebroken. Ik ga trouwen! Trouwen met de man waar ik inmiddels al 8 jaar mee samen ben. Een dag met een gouden randje en een toekomst op een roze wolk ligt voor me.

Althans…dat dacht ik.

 

De jaren gaan voorbij. Ons gezin wordt uitgebreid met drie prachtige kinderen (Lisa 2004, Bram 2005 en Harm 2008). En we verbouwen ons huis. Echter, van een krachtige, liefdevolle en ondersteunende relatie ontbreekt voor mij ieder spoor. “Het zal er wel bij horen”, hoor ik mezelf nog zeggen. “Je kunt er niets aan veranderen.”

 

En toch blijft er iets knagen…ik wil er alleen niet aan. Er niet naar kijken en het vooral niet voelen. Ik laat het voor wat het is. En ergens voelt dit leven ook heel vertrouwd en ‘veilig’. Ik heb een dak boven mijn hoofd, kom niet alleen thuis en financieel hebben we ook niets te klagen. “Wie weet wat ik tegenkom als ik dit opgeef? En wie zegt me dat het dan beter wordt? Of ik me dan wel red?”

 

Voor ik het weet ben ik 12 jaar verder. 12 jaar waarin ik me steeds weer opnieuw afvraag: Is dit nu het leven? Mijn leven?

 

Inmiddels is het 15 oktober 2012. Ik ben boos en verdrietig tegelijk. Vandaag hak ik een knoop door en pak ik de regie terug over mijn leven. Een knoop die zo ongelooflijk in de weg zat. Ik zag het doorhakken ervan als een obstakel. Alleen hoe ik me voelde in deze relatie was een groter obstakel. Het gaat inmiddels over leven en dood. Dit is wat ik te doen heb. En hoe het eruit gaat zien in de toekomst bepaal ik zelf. Creëer ik zelf!

 

Op die 15e oktober maakte ik mezelf verantwoordelijk voor de keuzes die ik in de voorgaande 20 jaar had gemaakt. Door dat te doen maakte ik mezelf los van mijn rol als slachtoffer. Daardoor werd ik eigenaar van mijn leven. Het was tenslotte mijn keuze om JA te zeggen tegen deze relatie. Ja, tegen samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, verbouwen etc. Wat er in die 20 jaren allemaal gebeurd is verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Toch was ook ik het die ervoor gekozen had om hierin te stappen. Met niet weggaan hield ik daarmee zelf ook iets in stand.

En met het maken van deze bewuste keuze voor mezelf was ineens ALLES weer mogelijk.

 

In het eerste jaar na mijn scheiding heb ik me regelmatig afgevraagd of ik de juiste keuze gemaakt had. Ineens waren alle zekerheden, die ik had, niet zo zeker meer. Het voelde als een achtbaan of beter gezegd een flipperkast. Ik vloog van links naar rechts. Van boven naar beneden.

 

Vandaag; 24 juni 2021

22 jaar was ik toen ik 21 jaar geleden trouwde. Inmiddels alweer bijna 9 jaar gescheiden. En helaas zijn er nog steeds momenten dat het niet echt lekker gaat. Getouwtrek en gedoe, zullen we maar zeggen. Niet altijd even leuk en makkelijk om daar mee om te gaan. Echter, heb ik alleen invloed op hoe ik daar zelf mee om ga en wat ik doe. Dat dit nog steeds niet altijd even makkelijk is en soms ook verre van het ideale resultaat oplevert realiseer ik me terdege. Er is alleen één ding anders en dat is wie ik zelf ben in deze situatie: EIGENAAR i.p.v. SLACHTOFFER. Eigenaar van de keuzes die ik heb gemaakt in het verleden. Eigenaar van de consequenties die daarbij horen. Eigenaar van hoe ik omga met situaties. Eigenaar van wat ik belangrijk vind in het leven. Eigenaar van MIJN leven. Het maakt dat ik mijn leven in eigen beheer leef. Zelf creëer wat ik wil creëren. En niet leef naar een wereld van omstandigheden.

 

Wat me dat oplevert? VRIJHEID!!

Over Esther

Door mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat uithoudingsvermogen en wilskracht is. Vanuit mijn enorme gedrevenheid en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden deel ik mijn professionele vaardigheden met jou. Want ik houd van effectief resultaat en van op maat gemaakte aandacht voor briljante ondernemers zoals jij, die een uniek verschil willen maken.

Ik deel dan ook graag mijn professionele en persoonlijke ervaring met je. Die laat zich – gelukkig – niet zo gemakkelijk in een hokje stoppen. In tijden van zwaar weer herken je de echte ondernemers die hét verschil kunnen en willen maken.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin